[讨论] 浅田真央讨论专帖Ⅶ

关闭 [复制链接]
鱼类 发表于 2012-6-15 16:41:33 | 显示全部楼层
SADA MOVES ON

Mao Asada will return to the competitive circuit with two new programs next season. Lori Nichol crafted the short and Russia’s iconic Tatiana Tarasova developed the free.

Japan’s Mainichi News reported Asada described her new short program as “bright, lively and like a musical.”

Asada’s Grand Prix assignments are Cup of China and NHK Trophy.
鱼类 发表于 2012-6-16 16:13:16 | 显示全部楼层

鱼类 发表于 2012-6-16 20:12:56 | 显示全部楼层
日本平成23年度優秀選手章受章選手

鱼类 发表于 2012-6-19 18:52:03 | 显示全部楼层
宣传the ice

鱼类 发表于 2012-6-21 10:04:41 | 显示全部楼层
P+nattsの封面

鱼类 发表于 2012-6-22 14:09:26 | 显示全部楼层

朝日新闻 浅田真央さん、新CM発表

鱼类 发表于 2012-6-22 14:10:15 | 显示全部楼层

airweave news

鱼类 发表于 2012-6-23 21:41:49 | 显示全部楼层

鱼类 发表于 2012-6-26 18:59:32 | 显示全部楼层

浅田舞将担任奥运电台解说
鱼类 发表于 2012-6-26 19:04:03 | 显示全部楼层
一组青涩照

鱼类 发表于 2012-6-28 10:33:57 | 显示全部楼层

浅田真央ちゃん エアウィーヴ新CM 30秒】

鱼类 发表于 2012-6-28 10:59:34 | 显示全部楼层
little wings2012 日本女子フィギュアスケートフォトブック

sunshine 发表于 2012-6-29 15:58:27 | 显示全部楼层
正在匈牙利布达佩斯的浅田真央日前接受了匈牙利媒体的采访。她和匈牙利的芭蕾舞大师,编舞 Zoltán Nagy 一起愉快工作了2周。在采访中浅田真央主要提及了在匈牙利期间的愉快经历。

最右边的一位是Zoltán Nagy

详情:http://www.moksz.hu/mukorcsolya/hirek/120628.html
Két hétre érkezett, három hetet maradt Budapesten Mao Asada, olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok női műkorcsolyázó.
Amikor megtudtam, hogy nap mint nap a Gyakorló Jégcsarnok vendége megkerestem a budapesti programjának főszervezőjét a szintén olimpiai ezüstérmes Sallay Andrást . Egyik nap az edzés előtt beszélgethettem az igen szimpatikus 21 éves japán lánnyal.

- Mi vezérelte Budapestre ?

Nagy Zoltán balettmester, koreográfust választottam a fizikai edzőmnek, s eljöttem hozzá Budapestre, hogy együtt dolgozzunk. Két hétre terveztem az itteni munkát, de igen jól haladtunk, s így egy hetet hosszabbítottam.

- Először jár Budapesten ?

Igen még soha sem jártam hazájukban. Nagyon tetszik a város. Láttam a Parlamentet, a Hősök terét, a várat, s egyik esti a város fényeiben is gyönyörködhettem , de a legnagyobb élmény számomra az Operaház volt.
Nagy Zoltán felvitt a színpadra. Én sok csarnokban versenyeztem, de ott a színpadon, valami csodálatos volt az érzés a hatalmas nézőtér, a gyönyörű páholyok láttán.

- Hogy telnek a napjai , a nemzetközi szövetség oldalán olvastam, hogy szeret vásárolni, vett már valamit emlékbe ?

A szállásom pár méterre van az Operától. Minden reggel itt kezdem a munkát. Balett terem, kondició edzés, erősítés. Nagy Zoltán minden lépésemet figyelemmel kíséri, s tanácsokkal segít. Délután a jégtáncosok edzés idejében tudok egy órát korcsolyázni itt a Gyakorló Jégcsarnokban, majd kis pihenő után ismét irány az Opera.
Természetesen szakítottam már időt a vásárlásra is, vettem pár csinos ruhát magamnak.

- Hallhatnánk pályafutása kezdetéről ?

Öt éves koromban kezdtem a korcsolyázást. Két évvel idősebb nővéremet Mai-t mindenhova követtem. Úszás, balett, majd korcsolyázás. Végül megmaradtam a jégpályán. Mai már nem versenyez, de most is itt van velem, s segít mindenben.

- 2005-ben junior világbajnok,majd két évvel később már a felnőttek között második . Utána kétszer világbajnok. A 2010-es olimpián élete legjobb pontértékével sem sikerült az olimpián a dobogó legfelső fokára állnia. Két év távlatából miként gondol erre a versenyre ?

Vancouverben először igen szomorú voltam az eredményhirdetéskor, hiszen igen keményen, nagyon sokat dolgoztam, de hát ilyen a sport, egy koreai lány nálam is jobb volt.

- Az elmúlt két évben csak a 6. helyet szerezte meg a világbajnokságon, miben látja a némi visszalépés okát ?

Korcsolyázni nem felejtettem el, de hirtelen megnőttem, s az izomzatom nem követte a testi fejlődésemet. Éppen ezért is választottam Nagy Zoltánt. Sok jót hallottam a munkájáról. Együtt dolgozott a Torvill, Dean és a Sallay, Regőczy jégtánc kettőssel. Ők voltak a legjobbak annak idején.
Én is érzem a mester szakszerű munkáját, jól tudunk együtt dolgozni.
Nagyon fontos év előtt állók, ami komplex felkészülést igényel. Ezért is maradtam még egy hetet Budapesten, hiszen minden eltöltött újabb óra a fejlődésemet segíti.

- Két év múlva olimpia Szocsiban, tervezi az indulást ?

Természetesen, folytatom a pályafutásomat, szeretnék a dobogó legmagasabb fokára állni.

- És utána ?

Most csak Szocsiig tervezek. Hogy mi lesz utána az attól is függ, hogy ott miként teljesítek.

- Hazájából többen is felértek a csúcsra az elmúlt években, van valami titka a japán sikereknek ?

Nincs itt semmi titok. Sokan vagyunk, együtt fejlődünk, szorgalmasan dolgozunk, s ennek előbb utóbb meg lesz az eredménye.

- Láthatjuk még hazánkban, esetleg a jégen is megcsodálhatják a korcsolyát szeretők ?

Ez csak önöktől függ. Később is tervezem, hogy visszatérek Budapestre. Ha Önök jó versenyeket szerveznek, biztos, hogy én is jégre lépek ha hívnak.
风语者 发表于 2012-6-29 17:39:46 | 显示全部楼层
她去匈牙利干嘛?

点评

Mai也去了啊,感觉Mao瘦点了  详情 回复 发表于 2012-7-2 18:00
从报道看应该是去找Zoltán Nagy进行一些芭蕾训练,同时也换换心情浏览一下匈牙利。  发表于 2012-6-29 18:28
鱼类 发表于 2012-6-29 21:00:20 | 显示全部楼层
这是小猫吧

o0375050012051072469.jpg

点评

太可爱了吧  发表于 2012-6-29 23:43
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则